Destruering av disk i berbar maskin

Det er hjelper lite om du knuser maskina og so viser det seg at disken er intakt. Å starte maskina med USB eller CD/DVD med spesialprogramvare er ikkje noko for hvermansen. I tillegg har produsentane gjort det verre med implementering av UEFI og Secure Boot som skal sikre Windows betre mot skadevare. Som Clarkson er eg stor tilhengar av at mykje kan fiksast, eller i dette tilfelle, øydeleggast med hammar.

Skal du kaste ein berbar, finn fram ein liten skrutrekkar. Ta ut batteriet. Lokaliser luka med symbol som ser ut som nokre plater over kvarandre. Skru av luka og (eventuelt) skru laus ramma med disken. Kople disken frå maskina.


I det første bilete peikar skrutrekkaren mot symbolet eg nemde over. I det andre bilete har eg teke disken ut av rommet og kan koble frå kabelen. På andre maskiner kan ramma vere skrudd fast, men då er det å løyse eit par skruer og skyve disken bak, frå koblinga.

Når disken er ute, gi han ein solid omgang med hammaren mot ein stein/noko hardt. Ikkje ver beskjeden. Eit par ekstra slag gir meir skade. Den skal vere godt maltraktert!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s