NTLDR mangler – kjapp løysing

Eg fekk ei maskin som hadde store problem etter eit ublidt møte med programvare som «kidnappa» systemet. I første omgang var det lett å få logga seg på att, men det viste seg at fleire problem her. Mellom anna var programvaren til nettverksdelen av Windows XP samt drivarar til modem og lydkortet «herpa».

Eg fekk ho til å fungere 100% att og rydda litt på rotnivået på stasjonen C for å ta vekk unødvendige programfiler. Diverre var eg ikkje merksam på at NTLDR gjekk med i dragsuget. Utan ho vil ikkje Windows XP starte merka eg.

Det fins fleire måtar å gjere løyse problemet på. Eg sverga til Knoppix (linux på cd/minnepinne) for å starte maskina. Windows XP-installasjonsfiler pleier å ligge i katalogen i386 og for å løyse problemet er det berre :

  • å kopiere ut fila ntldr til c:\
  • For å vere sikker kopierte eg og fila ntdetect.com til c:\

Deretter var det berre å avslutte Knoppix, ta ut minnepennen og Windows XP startar att som ingen ting har skjedd. Dette er ei mykje raskare enn å køyre reparering av Windows XP frå Windows-CDen.

Advertisements

2 thoughts on “NTLDR mangler – kjapp løysing

    1. Arild Bjørk Innleggsforfatter

      Vista og nyare OS har eit anna system. Her bør du nok lage recovery media. Om du ikkje kan lage media, kan kanskje desse vere til hjelp. Før du prøver er det ein god ide å kopiere ut alle data ved hjelp av Knoppix eller tilsvarande. Greit å ha sine data på ein sikker plass om ting ikkje går som det skal med gjenopplivinga av Windows.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s